Árnyékolástechnika

Belső árnyékolók

Reluxa

Árnyékolástechnika

Az egyik legismertebb, legelterjedtebb belsőárnyékoló. Az elmúlt időszakban rendkívüli fejlődésen ment keresztül. A reluxa az ablak belső felületére, vagy a két ablak közé kerül felszerelésre.

Roletta

Árnyékolástechnika

Egyre népszerűbb, közkedvelt belsőárnyékoló, széles típusválasztéka közül mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Sávroló

Árnyékolástechnika

A mai kor egyik legmodernebb, minimál stílusú árnyékolója. Különlegessége a két egymás előtt mozgatott – fényáteresztő és fényzáró- sávok váltakoztatásában rejlik.

Szalagfüggöny

Árnyékolástechnika

Dekoratív, elegáns belsőárnyékolási rendszer, amely tökéletes választás nagy üvegfelületek árnyékolására. Szerelhető mennyezetre klipszekkel, illetve oldalfalra konzolokkal. A lamellák forgatása gyöngylánccal, míg elhúzása nehezékkel ellátott zsinórral történik.

Külső árnyékolók

Redőny

Árnyékolástechnika

A redőny a legelterjedtebb árnyékolástechnikai forma. A modern építészet részeként az igényes külső árnyékolók egyedivé varázsolhatják az épületek homlokzatát. A külső árnyékolók előnye, hogy a napsugarak 70 – 80 % – át az ablaküveg előtt állítják meg.

Napellenző

Árnyékolástechnika

Kültérre szerelhető könyökkaros napellenző rendszerek. Három típust különböztetünk meg: M1-M2 sima könyökkaros, Maximus nagy tokos könyökkaros, Spiral kis tokos könyökkaros. Előnye, hogy egybe hét méterig is szerelhető. Működését tekintve lehet kurblis és motoros.

Zsalúzia

Árnyékolástechnika

Hazánkban is egyre népszerűbb külsőárnyékolási rendszer. Működési elve a reluxáéhoz hasonló, de a külső hatásoknak maximálisan ellenálló, masszív, hatékony kivitel. Előnye, hogy a természetes fény beáramlását szabályozhatjuk anélkül, hogy a friss levegőről le kellene mondanunk.

Napháló

Árnyékolástechnika

Ablakra szerelhető kültéri tokozott napháló rendszer. Ennek a rendszernek két típusa van: tokozott sínes és tokozott bowdenes. Működését tekintve lehet kurblis és motoros. Csőre tekert napháló anyag, mely függőlegesen mozgatható.

Szúnyoghálók

Fix szúnyoghálók

Árnyékolástechnika

A fix helyzetű szúnyoghálók alapesete, hogy valamilyen keretre kifeszítik magát a hálót. A keret, az esetek nagy részében maga a nyílászáró. Adott esetben szükség, illetve igény lehet saját feszítőkeret alkalmazására.

Mobil szúnyoghálók

Árnyékolástechnika

Mobil szúnyoghálók alatt, a mozgatható hálófelülettel rendelkező rovarhálókat értjük. A mozgatás iránya szerint megkülönböztethetünk függőleges és vízszintesen mozgatható, valamint nyílóajtó szúnyoghálókat.

Térelválasztók

Harmónikaajtó

Árnyékolástechnika

A harmonikaajtó felszerelhető belső terek nyílászárójaként, korábban beépített ajtó fatokjába, vagy ajtónyílásokba. Nyitásiránya szabadon választható, nyitott állapotban az ajtónyílás szélességi méretének megközelítőleg 20%-át foglalja el. Olyan helyen lehet elhelyezni, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 60 °C-ot.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search